DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

01 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren “Kabotaj Kanunu" ile karasularımızdaki deniz taşımacılığı ve ticaret hakları denizcilik sektörümüze teslim edilmiş, denizlerdeki egemenliğimiz bir kez daha teyit edilmiştir.
   Türkiye sahip olduğu denizcilik tarihi ile coğrafyasıyla, çalışkan ve gelişmiş insan gücü ile dünya denizciliğindeki payını daha da artıracak imkân ve kabiliyete sahiptir.
   Bu kapsamda; Bizler de, tüm dünya denizlerinde ve Mavi Vatanımızda Türk Denizciliğinin güven ve emniyetinin teminatı olmaya devam edeceğiz.
   Bu kapsamda; Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, deniz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anarken, tüm denizcilerimizin, mavi vatan ifadesini daha anlamlı kılan “1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı”nı en içten dileklerimizle kutlarız.