Dz.Asb.MYO Müdürü Doç.Dr.Bayram KILIÇ’ın 30 AĞUSTOS Zafer Bayramı Mesajı ;

"30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI İNANCIN ZAFERE DONUŞTÜĞÜ BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR."



30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk milletine reva görülen esareti reddederek, tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişler ve Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders vermişlerdir. Mazisi yiğitlik ve başarılarla, karakteri şeref ve şanla dolup taşan necip milletimizin anılmaya ve kutlanmaya değer sayısız gün ve aylarının yanında bu ay; kahramanlıkların efsaneleştiği, Türk milletini tarih yapan zaferlerin kazanıldığı bir zaman dilimine işaret eder.

Elde ettiği hiçbir başarıya lütuf ve bağışlama yoluyla ulaşmamış olan Türk milleti, imrenilecek kararlılık ve sarsılmaz azimle; bağımsızlığına musallat olan mihrakları, her daim tarihin karanlığına geri dönmemek üzere göndermiştir. Bu zaferle ortaya çıkan sonuçtan bugün de birliğimize, dirliğimize, varlığımıza yönelik emeller besleyenlerin ibret ve ders alması gereken mesajlar vardır.

Kahraman Türk milletinin tüm imkânsızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı 30 Ağustos Zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır. Varlığını ve gücünü iman dolu göğüslerin birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu birlikteliğin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü dâhili ve harici badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta büyük taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, aziz milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.







Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı
Merkez, 77720 Kaytazdere Belediyesi/Altınova/Altınova/Yalova
0 226 462 83 10 – (1594 & 1595)
msu.damyo@hs01.kep.tr

© 2023 Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı