DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRÜ PROF.DR. BAYRAM KILIÇ’IN PREVEZE DENİZ ZAFERİ VE TÜRK DENİZ KUVVETLERİ GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

122 gemiden oluşan Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanmasının, 27 Eylül 1538 tarihinde Andrea Dora komutasındaki 262 gemiden oluşan Haçlı Donanmasına karşı kazanılmış ve Türk Donanmasının gücünü tüm dünyaya gösteren Preveze Deniz Zaferi, büyük bir şeref ve gurur abidesi olarak Türk Deniz Tarihimize ışık tutmaktadır. Bu vesileyle; Preveze Deniz Zaferi’nin 485’inci yıldönümünü ve Kahraman Denizcilerimizin “Deniz Kuvvetleri Günü”nü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadığımız Akdeniz’i Türk Gölü haline getiren bu büyük zaferin yıldönümünde “Beni leb-i deryaya gömün. Ben leventlerimin sesini ve denizin hırçın dalgalarını duymak istiyorum” diyen Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’yı, şanlı ecdadımızı, vatanı için canlarını seve seve feda eden tüm bahriye şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Deniz Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının Deniz Kuvvetleri Gününü kutluyorum.